Mobiele app tegen vermoeidheid

Het UMCG (Universitair Medisch Centrum Groningen)  heeft een onderzoek gedaan onder 800 (ex)kanker patiënten in de VS,Canada, Australië en Engeland die allemaal klachten van ernstige vermoeidheid hadden. Uit dit onderzoek blijkt dat een mobiele app helpt om vermoeidheidsklachten te verminderen.

Een van de meest voorkomende en invaliderende bijwerking van kanker- en kankerbehandelingen is vermoeidheid. Van alle mensen met kanker is 80% tijdens de behandelingen in het eerste jaar ernstig vermoeid. Ruim dertig procent heeft daar veel langer last van, soms tot meer dan 10 jaar na dato. Vermoeidheid heeft een zeer negatieve invloed op de kwaliteit van leven en belemmert hen om hun dagelijkse leven te leiden zoals zij dat graag willen.

De app is erop gericht om iemands vermoeidheid te verminderen en levenskwaliteit te verhogen door gebruikers mentaal en fysiek te activeren en op die manier de vicieuze cirkel van vermoeidheid te doorbreken.

Uit het onderzoek van UMCG blijkt dat deelnemers die de app gebruiken al na 12 weken significant minder vermoeidheidsklachten hebben en daardoor een betere kwaliteit van leven ervaren. Mensen die de app regelmatig gebruiken boeken de meeste vooruitgang.

 

Vind uw fysiotherapeut in de buurt

      Meer informatie

      Samen werken aan een gezond herstel

      Designed by YA! Media | www.ya-media.nl | © 2020