Nederland geeft licht

BN De Stem donderdag 17 december 2020

Nederland geeft licht.

Onder die noemer houdt KWF Kankerbestrijding momenteel een lampionnenactie. Het hoogtepunt vindt komende zondag plaats. In attractiepark Madurodam in Den Haaf wordt dan een hart met lampionnen verlicht. SBS6 wijdt er een live uitzending aan.

“Deze actie is bedoeld om iedereen aan het einde van het jaar een hart onder de riem te steken en geld op te halen voor kankeronderzoek”, zegt woordvoerder Mischa Stubenitsky van KWF. “Op de lampion staat de naam van iemand die er niet meer is, een steuntje in de rug kan gebruiken of er bovenop is gekomen.”

Juist dit jaar is een succesvolle lampionnenactie harder nodig dan ooit, zegt Stubenitsky. “Vanwege het coronavirus is zorg uitgesteld, mensen hebben een bezoek aan de huisarts voor zichzelf uitgeschoven en kankeronderzoek heeft vertraging opgelopen. Tientallen evenementen zijn niet doorgegaan en daardoor is er minder geld voor onderzoek beschikbaar. Patiënten voelen zich eenzaam en hebben angst voor het virus, bovenop hun kankerdiagnose. Kortom, voor kankerpatiënten was het een zwaar jaar.”

Lampionnen zijn verkrijgbaar op www.kwf.nl

Vind uw fysiotherapeut in de buurt

      Meer informatie

      Samen werken aan een gezond herstel

      Designed by YA! Media | www.ya-media.nl | © 2024