Lid worden

Lidmaatschap

Fysiotherapeuten werkzaam in de 1e, 2e of 3e lijn, binnen het werkgebied van FyNeOn, met een oncologische opleiding en affiniteit met oncologie kunnen lid worden. Het lidmaatschap is op persoonlijke titel en kan niet worden overgedragen of door erfopvolging worden verkregen.

De toegevoegde waarde van een lidmaatschap van FyNeOn is:

 • naamsbekendheid bij verwijzers en patiënten.
 • mogelijkheid tot intercollegiaal overleg wordt gefaciliteerd
 • mogelijkheden om de eigen kennis te bevorderen

Criteria lidmaatschap

Kwaliteit: BIG geregistreerd en ingeschreven in het CKR van het KNGF of Keurmerk Fysiotherapie
Werkgebied: werkzaam als fysiotherapeut binnen het werkgebied van FyNeOn
Ervaringseis: 2 jaar recente werkervaring als fysiotherapeut. De fysiotherapeut besteedt aan behandeling en begeleiding van oncologische patiënten minimaal 4 uur of 1 dagdeel per week
Kennis en vaardigheden: een met succes afgeronde basisopleiding op het gebied van oncologie fysiotherapie of aantoonbare ervaring (evt. middels Herstel & Balans)
Inrichting praktijk: voldoet aan de inrichtingseisen van de KNGF

Scholingseisen

Scholingseisen FyNeOn juli 2018
De criteria waaraan voldaan moet worden zijn vanaf 1 juli 2018:

 • Een geregistreerd Oncologie Fysiotherapeut, welke de gehele masteropleiding gevolgd heeft bij de Avans+ of Berekuyl en VUB of de gehele opleiding gevolgd heeft bij de HS Zuyd.

Wanneer de fysiotherapeut niet de gehele opleiding gevolgd heeft en dus niet geregistreerd staat als Oncologie Fysiotherapeut, zijn onderstaande scholingseisen van toepassing:

 • Avans+ (vanaf cohort 2017): ‘Master Oncologic Physical Therapy: Jaar 1 (module 1, 2, 3 en 4) succesvol afgerond
 • Berekuyl Oncologie revalidatiewetenschappen
 • NPi ‘Oncologische cliënten: fysiotherapeutische mogelijkheden’ + ‘Beweegprogramma (deel 2): module Oncologie’ + ‘Behoud van fysieke fitheid tijdens chemotherapie’  + Verdiepingscursus ‘Oncologie en fysiotherapie’ + ‘Fysiotherapie in de palliatieve zorg bij kanker’

Daarnaast is er de bereidheid kennis te delen met collega fysiotherapeuten van het netwerk en moet een eventueel toekomstig lid deelnemen aan een intakegesprek met de coach en lid van desbetreffende regio. 

Het bestuur kan, in voorkomende gevallen, gemotiveerd afwijken van bovenstaande criteria.

Aanmelden

Wenst u lid te worden van FyNeOn, kijk dan eerst of u aan de criteria voor een volwaardig lidmaatschap voldoet. Als u meent aan de criteria te voldoen, verstuurt u een verzoek tot aanmelding via het onderstaande contactformulier.

Vind uw fysiotherapeut in de buurt

   Meer informatie

   Samen werken aan een gezond herstel

   Designed by YA! Media | www.ya-media.nl | © 2024