Persbericht actie ren tegen kanker

Monique Baten uit Soerendonk rent tegen kanker tijdens de marathon van Eindhoven. “Het geld dat ik ophaal gaat naar KWF Kankerbestrijding”.

Soerendonk, 15-09-2022 –Op 9 oktober vindt de ASML Marathon Eindhoven plaats. Deelnemers kunnen zich, onder het -initiatief Ren tegen kanker, laten sponsoren en daarmee geld op te halen voor KWF.

Motivatie

“Voor mij is de hele marathon een hele uitdaging. Maar in verhouding met de patiënten die ik op mijn werk zie, slechts een kleine prestatie. In mijn dagelijks werk als fysiotherapeut, heb ik veel te maken met patiënten die vechten tegen de gevolgen van kanker. 
Door wetenschappelijke onderzoeken verbeteren de behandelmogelijkheden voor mensen die te maken hebben met kanker. Met mijn bijdrage kan ik iedereen die geraakt wordt door kanker toch een beetje helpen. Dat geeft een goed gevoel.”
Monique loopt 42,2 km tijdens ASML Marathon Eindhoven. “Een enorme uitdaging! Maar het feit dat je het voor een goed doel doet, geeft je net dat extra zetje om over de finish te komen.” “Ik ben onwijs trots met het bedrag dat we inmiddels hebben opgehaald. Iedere euro telt!” vertelt Monique.

Over KWF Kankerbestrijding

Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. Of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft, kanker ontwricht je leven. Voor al die miljoenen levens maken wij al sinds 1949 jaar het verschil. We bestrijden niet alleen de ziekte maar zetten ons ook in voor een beter leven met kanker. Door levensreddend onderzoek of het snel bereikbaar maken van dure geneesmiddelen. Maar net zo goed met initiatieven als inloophuizen en de community kanker.nl om iedereen die leeft met kanker te ondersteunen. En we mobiliseren heel Nederland voor onze gezamenlijke missie. Minder mensen die kanker krijgen, meer mensen die genezen en meer mensen die beter leven met en na kanker. Omdat er zoveel is om voor te leven. KWF. Tegen kanker. Voor het leven.

Over de actie

Ren tegen kanker is een initiatief van KWF Kankerbestrijding. Iedereen die een sportieve bijdrage wil leveren kan een actiepagina aanmaken om daarmee sponsorgeld op te halen. De opbrengst komt direct ten goede aan baanbrekend kankeronderzoek.

Steun de actie van Monique
Om je steun te betuigen kun je online een donatie doen op hun actiepagina https://acties.kwf.nl/fundraisers/Monique
Namens Monique en KWF: Bedankt!

Vind uw fysiotherapeut in de buurt

      Meer informatie

      Samen werken aan een gezond herstel

      Designed by YA! Media | www.ya-media.nl | © 2024