Werkwijze in fases

Werkwijze in fases

Behandelfase

In de behandelfase ondergaat het lichaam een zware periode. Hier kan sprake zijn van een operatie of een andere behandeling zoals chemotherapie of radiotherapie. In deze fase is het van belang dat het lichaam zo sterk mogelijk blijft om deze medische behandelingen goed te kunnen ondergaan. Hier liggen de doelen op het onderhouden van vaardigheden, zoals kracht, balans en conditie.

Herstelfase

In de herstelfase liggen de doelen bij het herwinnen van de verloren of verminderde vaardigheden. Na aanleiding van alle mogelijke behandelingen is er vaak sprake van verminderde vaardigheden zoals krachtsverlies, conditieverlies en vermoeidheid. Met verschillende manieren van training kan hier een herstel van plaatsvinden.

Palliatieve fase

In de palliatieve fase liggen de behandeldoelen bij het behoud van de nog aanwezige vaardigheden. Een palliatieve fase kan erg verschillen in tijdsduur waardoor ook de behandeldoelen zeer variërend kunnen zijn. Vaak is er sprake van het in tact houden van de vaardigheden die er zijn en mogelijk nog verbetering verkrijgen.

Terminale fase

In de terminale fase zijn de doelen vooral gericht op het comfort bij steeds verder afnemende vaardigheden. Hier worden doelen gesteld waarbij de patiënt zo comfortabel mogelijk de laatste levensfase ervaart. Hier kan ook weer veel verschil zijn in doelen. Van zo goed mogelijk pijnvrij functioneren tot mobiel blijven tot mogelijk nog wat spierkracht behouden.

Vind uw fysiotherapeut in de buurt

      Meer informatie

      Samen werken aan een gezond herstel

      Designed by YA! Media | www.ya-media.nl | © 2024