Nieuws
Zonbescherming
Een goede zonbescherming is het hele jaar door belangrijk. Als de zon in de lente weer in kracht toeneemt, is het extra belangrijk om te voorkomen dat je verbrandt. Net zo goed is het essentieel dat je er alles aan doet om te voorkomen dat de huid...
Kans op kanker toegenomen naar 1 op de 2 Nederlanders
De kans om in de loop van het leven kanker te krijgen is de afgelopen drie decennia fors toegenomen tot 47 procent voor vrouwen en 54 procent voor mannen…
Onderzoek bevestigt: Leefstijladviezen verminderen kans op kanker
Uit recent onderzoek van Newcastle University in Engeland is gebleken dat het opvolgen van de leefstijladviezen van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds daadwerkelijk de kans op kanker vermindert. De resultaten van het onderzoek, gepubliceerd in het vaktijdschrift Cancer, tonen aan dat gezond eten en drinken, meer beweging en een gezond gewicht een belangrijke rol spelen bij het terugdringen van het aantal nieuwe gevallen van kanker.
Kanker en nageldrogers?
KWF Kankerbestrijding raadt iedereen aan het gebruik van nageldrogers te beperken. Dat advies komt na een recentelijk Amerikaans onderzoek, waarin werd geconcludeerd dat de apparaten kankerverwekkend kunnen zijn. Gel nagellak wordt in...
Wereldkankerdag
Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker, een ziekte waar 1 op de 3 Nederlanders op een zeker moment mee te maken krijgt. De ziekte verandert niet alleen het leven van de patiënt, maar heeft ook invloed op dat van een partner, familie, collega’s en vrienden. Kanker raakt iedereen.
Kanker in 2023
Door het stijgende aantal mensen dat kanker krijgt en de afnemende kans om daaraan te overlijden, neemt het aantal mensen dat kanker heeft (gehad) toe. In 2032 leven ongeveer 780.000 mensen in Nederland die in de tien jaar daarvoor een kankerdiagnose hebben gehad. In totaal zijn er in 2032 bijna 1,4 miljoen mensen die ooit de diagnose kanker hebben gehad en nog in leven zijn. Deze mensen kunnen nog langdurig zorg nodig hebben.
November = Movember.
Movember is een jaarlijks terugkerend evenement om aandacht te vragen voor prostaatkanker, teelbalkanker en de gezondheid van de man meer in het algemeen. Hierbij laten deelnemende mannen gedurende de maand november hun snor staan om zo aandacht te vragen en fondsen te werven voor het goede doel.
Stoptober
Oktober staat weer in het teken van Stoptober, samen met anderen 28 dagen stoppen met roken. Met natuurlijk het doel om ook blijvend te stoppen.
Persbericht actie ren tegen kanker
Monique Baten uit Soerendonk rent tegen kanker tijdens de marathon van Eindhoven. “Het geld dat ik ophaal gaat naar KWF Kankerbestrijding”.
Behandeling uitgezaaide slokdarm- en maagkanker: een overzicht
De diagnose slokdarm- of maagkanker wordt jaarlijks ruim 4000 keer gesteld. Tijdens diagnose bevindt de tumor zich vaak in een gevorderd stadium. Bij slokdarmkanker is bij 38 procent van de mensen sprake van een palliatieve behandeling, waarin over het algemeen genezing niet meer mogelijk is. Bij maagkanker is dit 48 procent.
Klachten tijdens en na behandeling van kanker
Veel mensen krijgen tijdens en na de behandeling van kanker klachten. Veel voorkomende klachten zijn vermoeidheid, pijn, conditieverlies en problemen met de concentratie. Deze klachten kunnen zowel op korte als lange termijn ontstaan.
Verschillen tussen mannen en vrouwen in symptomen en functioneren bij overlevenden van kanker
Er is nog weinig bekend over de verschillen tussen mannen en vrouwen in symptomen en in functioneren bij langdurig overlevenden van kanker. Eerdere studies benadrukken het grotere aantal bijwerkingen dat vrouwen ervaren tijdens de behandeling van kanker. Maar dit blijkt relatief: ‘Tegen de gebruikelijke bevindingen in, lijkt de impact van kanker op mannen eigenlijk groter als je hen vergelijkt met hun leeftijdgenoten zonder kanker. De directe vergelijking tussen mannen en vrouwen geeft niet het juiste beeld weer’, aldus onderzoeker Lonneke van de Poll – Franse, die met haar collega’s een studie deed naar de verschillen.
‘Compas-Y’ Een nieuwe app voor ondersteuning oncologiepatiënten
De Universiteit Twente lanceert de gratis app ‘Compas-Y’. Deze app is bedoeld voor mensen die in het afgelopen jaar de diagnose kanker hebben gehad. Kanker heeft bijna altijd een enorme impact op het leven van mensen. Hoe om te gaan met de vele emoties en onzekerheden die de diagnose en de behandelingen met zich meebrengen? Dat valt vaak niet mee. ‘Compas-Y’ helpt deze mensen om hun veerkracht te vergroten.
Stijgende lijn in overlevingskansen voor kinderen met kanker
De overlevingskansen van kinderen met kanker zijn gestegen, met name bij kinderen in een vergevorderde stadium van ziekte.
Vaker naar de dokter door angst of somberheid tijdens of na kanker
Uit onderzoek blijkt dat mensen die leven met of na kanker meer angst- of somberheidsklachten ervaren en vaker de dokter bezoeken.
Radboudumc helpt mensen fitter een operatie in te gaan
Patiënten in een zo goed mogelijke conditie zien te krijgen voor een operatie. Met dat doel startte het Radboudumc twee jaar geleden met het Fit4Surgery programma voor mensen met darmkanker. En met succes.
Vind uw fysiotherapeut in de buurt
Meer informatie
Samen werken aan een gezond herstel
Designed by YA! Media | www.ya-media.nl | © 2024